Fiber.nl review

Fiber: Een eigen glasvezel aansluiting

Fiber biedt All in One pakketten met razendsnel internet

Fiber is een relatief nieuwe dienst in Nederland en is in principe door heel Nederland aan te schaffen. Fiber heeft heel veel diensten die andere providers ook heeft, toch doen zij het net even anders. Hun twee diensten die er uitspringen zijn: Supersnel internet via Glasvezel (tot 500 mb/s) en een eigen glasvezel aansluiting per woning, die u dus niet hoeft te delen met de buurt. 

Diensten

Eigenlijk heeft Fiber alle diensten die je verwacht bij een All in One aanbieder. Je kan verschillende pakketten samen stellen met daarin Internet, bellen en Televisie. Deze pakketten kan je uitbreiden met bijvoorbeeld een HD Televisie uitbreiding zodat je meer dan 75 TV zenders en 150 radio zenders krijgt en natuurlijk alle belangrijke kanalen in HD. Daarnaast heb je een TV gids, terugkijken en On Demand van Videoland. Het is ook mogelijk om een HBO uitbreiding te nemen.  Momenteel is er alleen een tablet app voor Fiber.nl.

iPad-dashboard

Bellen is bij Fiber net wat goedkoper dan bij de concurrenten. Ten opzichte van UPC en KPN scheelt dat 2 cent per minuut. Het onbeperkt bellen naar vast en mobiel kost 14,95 euro en daarmee is Fiber ook de goedkoopste aanbieder.

De bovenstaande diensten zijn op zich niet bijzonder en minimaal gelijkwaardig aan de andere aanbieders.  Zoals we eerder al schreven springt Fiber er echt uit met zijn internet download snelheden. Als je op jouw adres glasvezel van Fiber kan aansluiten kan je snelheden halen tot 500 mb/s Uiteraard (omdat het glasvezel is) is de uploadsnelheid hetzelfde. Dit kost je dan wel 79,95 euro per maand voor het All in One pakket.

Eigen persoonlijke glasvezelkabel

Dit is nog iets wat Fiber claimt. Zij geven iedere woning zijn eigen glasvezelkabel, zoals in het plaatje hieronder is uitgelegd.

Fiber glasvezel uitleg

Dit zou ten goede moeten komen van de kwaliteit en de snelheid. Helaas is Fiber glasvezel nog niet overal beschikbaar. Ik raad u aan om even uit te zoeken op hun website of uw postcode al deze mogelijkheid biedt. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u alleen kiezen voor Fiber RDY, wat in principe hetzelfde aanbiedt maar dan zonder de glasvezelsnelheden, dit maakt het in ieder geval minder aantrekkelijk om over te stappen naar Fiber. Ons advies is dan ook om Fiber echt een kans te geven op het moment dat u voor hun glasvezel kunt kiezen.

 

delenShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Labels:, , , , , ,

Trackback van jouw site.

Reacties (1)

  • Avatar

    Rogier

    |

    Ik heb zelf een abonnement van Fiber Nederland en moet zeggen dat ik er super blij mee ben. Ik haal ruimschoots 100 Mb getest via speedtest. En televisie op m’n tablet is echt goed; veel zenders en heel gebruiksvriendelijk. Kan nu ook m’n televisie bedienen via m’n tablet door hun Amino settopbox. Gelukkige tv kijker.

    Reply

Laat een reactie achter