wappzapp-1

Televisie kijken op je tablet

Wie vroeger een televisie in de huiskamer had, kreeg elke week vrienden, familie en mensen uit de buurt op bezoek. Met zijn allen staarden ze naar het kleine kastje in de woonkamer: één van de allereerste televisies in Nederland. Tegenwoordig heeft iedereen wel een televisie in zijn woonkamer staan. Veel gezinnen hebben zelfs meerdere tv’s in huis. In de toekomst zullen we echter steeds meer huiskamers tegenkomen waar helemaal geen tv meer staat. Want de tablet neemt alles over.

Overal tv kijken met de tablet

Heb jij al een tv in je tuin? Met een tablet heb je dat eenvoudig gecreëerd. Je neemt hem mee naar buiten, installeert je in je stoel en klaar. Geen gedoe met kabels, maar draadloos. Mobiel internet maakt het tv kijken mogelijk. Met behulp van speciale apps kijk je je favoriete programma’s terug. Wil je ‘live’ televisie kijken, dan heeft jouw digitale tv-aanbieder ook een app voor je klaarliggen. Kies de juiste zender en genieten maar.

Verkoop tv’s en computers loopt terug

Uit onderzoek blijkt dat de verkoop van televisietoestellen terugloopt. Dat is deels te wijten aan de crisis, maar ook aan de populariteit van tablets. Kom je thuis, grijp je eerder naar je tablet dan naar de afstandsbediening. Hetzelfde geldt voor computers. Ook voor deze producten lopen de verkoopcijfers terug. Logisch als je je bedenkt dat alles steeds sneller moet gebeuren. Waar een computer een aantal minuten nodig heeft om op te starten, is je tablet meteen gebruiksklaar. Je hebt direct toegang tot al je e-mailberichten. Natuurlijk kent het gebruik van tablets ook een keerzijde. Doordat je voortdurend notificaties van allerlei verschillende apps krijgt, ervaar je soms een informatie overload. Gelukkig is dat allemaal uit te schakelen. Want we bepalen zelf welke informatie we wel of niet belangrijk vinden.

 

 

 

 

delenShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Labels:,

Trackback van jouw site.

Reacties (2)

 • Avatar

  irma schripsema

  |

  had xs4all webtv van4all op pc en i-pad, nu niet meer. waarom?

  Reply

 • Avatar

  Egbert

  |

  Gelet op het leuke verhaal hierboven zou je verwachten dat providers hun klanten meer ruimte gaven om ook bijvoorbeeld opgenomen programma’s op hun iPad te bekijken.

  Reply

Laat een reactie achter